Eten op de Piazza

Een heerlijke uitgebreide Marchigiaanse maaltijd op het plein van San Ginesio

In de maanden juli en augustus, organiseren we iedere zondag avond een heerlijke Marchigiaanse maaltijd op het prachtige autovrije plein van San Ginesio. Aan lange tafels, en onder het genot van een glas wijn, worden de typisch Marchigiaanse gerechten opgediend.

Beschrijving

In de maanden juli en augustus, organiseren we iedere zondag avond een heerlijke Marchigiaanse maaltijd op het prachtige autovrije plein van San Ginesio. Aan lange tafels, en onder het genot van een glas wijn, worden de typisch Marchigiaanse gerechten opgediend. Rond half zeven is iedereen welkom en wordt er kennis gemaakt onder het genot van een Prosecco en lokale apetizers, zoals de Olive Ascolane: met vleesmengsel gevulde olijven in een krokant jasje (de lokale bitterbal). Daarna schuiven de volwassenen aan aan de 'grootte' tafel en de kinderen aan de kindertafel op het plein, waar in deze maanden altijd wat te doen valt en de 'lokalen' langs flaneren. Een mooie gelegenheid om ook met tafelgenoten ervaringen etc. uit te wisselen. Monique en Robert (Le Marche Explorer), die als sinds 2000 in San Ginesio wonen en werken, zijn er ook bij en kunnen op van allerlei vragen antwoord geven en zo meer.

Beschikbaarheid

Iedere zondagavond in de maanden juli en augustus.

Programma & tijdsduur

Vanaf 18:30 aperitivo, vanaf 19:00 begint het diner (zodat het ook voor de kleinste niet al te laat wordt).

Lokatie

Op het plein van San Ginesio bij "Ristorante Terra Nostra" (piazza Alberico Gentile). In geval van slecht weer, gaat het gewoon door, en houden we het binnen in het restaurant.

Aantal deelnemers:

Hoe meer, hoe gezelliger.

Prijs indicatie

Volwassenen menu: apritivo met Prosecco en hapjes, antipasto, primo (vaak vincisgrassi - een lokale lasagna), secondo (vlees of gevogelte met aardappels uit de oven en salade), tiramisu, koffie en limoncello. Tijdens het eten witte en rode wijn en water; € 25.00 per persoon.

Kindermenu (tot 11/12 jaar): vooraf pizza punten, pasta al pomodoro, hamburger met frietjes en een ijsje na. Cola en water tijdens het eten. € 12,00 per kind.

Neem contact met ons op info@azienda-cerqueto.nl